pondělí 1. února 2016

Šepotání [A.G.Howardová]





Originální název: Splintered
Série: Šepotání, první díl
Datum vydání: USA: 2013 / CZ: duben 2015
Počet stran: 416, vázaná

Alyssa nikdy nebyla zrovna normální dívka. Patří k potomkům Alice Liddellové, která se stala předlohou pro známou Alenku z Říše divů. Její matka Alison je už léta zavřená v psychiatrické léčebně a sama Alyssa dělá koláže z brouků a všemožných hmyzáků, jen aby je přestala slyšet, aby umlčela jejich šepotání. Alyssa se obává, že trpí stejnou psychickou poruchou jako její matka, ale co když je na všem něco pravdy? A nesouvisí to s Alenkou a její návštěvou Říše divů? Že by byla Říše divů… skutečná? 
---♥♣♦♠---

Šepotání je kniha, na kterou se hodně lidí těšilo. I já jsem patřila mezi ty, co si na ni brousili zuby. Kdo by si nechtěl přečíst “pokračování” Alenky v Říši divů? No a o to větší zklamání to pro mě bylo.
 Každý na blogosféře si knihu vychvaloval, jak dokonalá, že vás chytne a nepustí...ehm NE! Začátek je opravdu dobrý. Alyssa je sympatická, Zach je ten typický kluk od vedle- ochránce, tajná láska a spojenec, ale Morfeus… na začátku byl dokonalý, potom už tak ne, a stejně jako Morfeus se změnila i celá kniha! Z dokonalého začátku, kde se řeší jak zachránit její maminku před elektrošoky jsme došli k místu, kdy skákala do králičí nory aby se dostala do Říše divů. tam, se to chvíli dalo a jakmile se ocitli u Morfea všechno se zkazilo a už jsem nebyla schopná číst dál.

zdroj: pinterest.com
Samotný svět, ve kterém se odehrává je hodně dobrý. Říše divů je tady velmi dobře vykreslená a je udělaná trochu hororově. Šepotání dokáže navodit trochu děsivou atmosféru a můžu s klidem říct, že by to byl sakra dobrej film, na který bych do kina šla na 100%. A kdyby se řešila jen ta samotná hondba za něčím tu knížku bych MI-LO-VA-LA.

Jenže je to YA kniha, kde se prostě musí vetřít i nějaká ta láska. A to i za cenu toho, že vám to celou knihu zničí. Docela tomu ubíraly amatérsky vytvořené scénky, při kterých Alyssa řešila jen to, při které polibku jí srdce bušilo víc, kdy měla pocit, že se vznáší atd. 


Abych to ukončila. Jedná se o knihu s jedinečným pojetím, které jen tak nepotkáte. Krajina je opravdu povedená, no hlavní hrdinka už moc ne. Šepotání ale rozhodně není špatné. Pokud jste nad touto knihou byť je uvažovali, zkuste to! Třeba vás to chytne. Je to jen na vás.

Mé hodnocení: 55%  
GoodReads: 3,98      databázeknih.cz: 82%

Šepotání, Divotání, Zrcadlení
zdroj
A co vy a Šepotání? Četli jste? Patříte k těm, co tomu propadli a milují to nadevše?

Adéla

3 komentáře:

  1. Šepotání miluji!
    Máš pravdu ..postupem příběhu je děj jiný. Zvláštně jiný. Stejně se mi kniha líbila. :)
    Pěkná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Šepotání jsem ještě nečetla, chci si ho určitě přečíst, ale ještě jsem se k tomu nedostala :/.
    Konečně jsem si přečetla i jiný názor, než že knížka je úžasná atd. za což ti moc děkuji. :)
    Jinak moc pěkná recenze! :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. K milostnému trojúhelníku : "Nebyly jsme v 16ti úplně stejné?

    OdpovědětVymazat

Doufáme,že se vám příspěvek líbil. Co kdybyste nám na něj nechali názor v komentářích?

Všechny texty (mimo anotace a citace) jsou výtvory mé osoby. Template created by Lasantha Bandara. Používá technologii služby Blogger.

Pravidelní čtenáři