úterý 2. února 2016

Shadowhunters



Takový to, když vyjde seriál podle knížky, kterou jste nebyli schopní dočíst, protože pro vás byla prostě strašná. Znáte to? Já ano. Stalo se mi to už pár měsíců zpátky, když jsem zjistila, že Dominic Sherwood (kterého jsem znala z Vampire Academy) pracuje na novém projektu. A to seriálu! No a jaktož někdo, kdo MILUJE seriály a zbožňuje Dominica jsem se cítila povinna zjistit, proš si sakra obarvil vlasy nablonďato! No a zjistila jsem to poměrně lehce! Shadowhunters byli docela rozebíraní na různým fandom stránkách na facebooku a dost se o to zajímala Xtine z PolandBananaBooks, což je jedna ze zahraničních booktuberek, které sleduji. Jasně, zaskočilo mě to, protože byl už film, ale proč ne. 

•••○•••
 
Podle Wikipedie:
Shadowhunters je seriál stanice ABC Family. Inspirovaný knihami Nástroje smrti od Cassandry Clare. Seriál byl oficiálně vybrán stanicí 30. března 2015. Seriál je rebootem filmu Mortal Instruments: Město z kostí z roku 2013, který byl také produkován studiem Constantin Film.

•••○•••

Děj:
Děj se točí kolem Clary Frayové, která právě oslavila 18. narozeniny. Doteď byl její život naprosto normální. Měla nejlepšího kamaráda Simona, matku, která by před ní nikdy nic nazatajila (hahaha) a úžasného otčína-poldu- Luka. Ale její matku někdo unese, přestěji Valentine, a to z jediného důvodu- Jocelyn ukryla Pohár smrti a on ho chce získat a myslí si, že Clary ví kde je (hahaha podruhé). Clary najednou konečně pozná pravdu. Pravdu o světě, před kterým ji matka celý život schovávala a zjišťuje, že pohádky o upírech, vlkodlacích nebo třeba i vílách jsou pravda. A také, že ona sama je jedna z těchto "bytostí"-je Shadowhunter (Lovec Stínů)- napůl anděl napůl člověk.

•••○•••

K postavám... Hlavní hrdiny máme stejné jak v knížce, tak ve filmu, tak v seriálu (zatím). Hlavní hrdinkou není nikdo jiný, než naše dokonalá Clary Fray, která mě odradila už v půlce prvního dílu knih (jay). Lily Collins nahradila Katherine McNamara, kterou jsem zbožňovala už v traileru (má prostě boží vlasy)! 

Lily Collins, Katherine McNamara
zdroj

 Po boku Clary máme blonďatého Jace Waylanda, který si čtenáře i diváky získal pomocí jeho smyslu pro humor, nedostupností a hláškám. Dominic Sherwood mi do té role prostě sedí víc než "pan ještěrka" Jamie Campbell BowerAle musím podotknout, že dokonalé vlasy tak jako u Clary nehledejte. Chudák Dominic se víc hodil do role černovlasého Christiana Ozery z Vampýrské akademie.

Jamie Campbell Bower, Dominic Sherwood
zdroj
Jasně mohla bych se tady rozepsat s postavama, ale PROČ?! Takže tady máte jenom fotku celého castu seriálu a tím s postavama KONČÍM, protože bych to psala fakt dlouho, a přiznejme si-to se mi nechce.
Zleva: Alec, Magnus, Jace, Clary, Simon, Isabelle, Luke Garroway

Zatím jsou k dispozici tři díly první řady (k 2.2.2016) a musím říct, že mě to baví! Mnohem víc než kniha (vzácná to chvíle) nebo třeba i film. Prostě jde na mě poznat, že mám opravdu v lásce seriály.

Co vy a Shadowhunters? Už jste je viděli? Co si o nich myslíte?

Adéla 

13 komentářů:

  1. Ahoj, upřímně jsem knížky četla už asi před 3 lety, ale já si je zamilovala. Film je s porovnáním s knihou strašný a seriál jsem radši ani zatím neviděla. Vůbec se mi nelíbí, že tu knížku vyloženě hejtuješ. Chápu, nemůže se líbit každému, tvůj názor respektuji, ale přesto. Knížky a film/seriál je podle mého úplně o něčem jiném. Jinak na začátku píšeš, že Luke byl její otčím, což není pravda a ani to, že je polda, nevím kde jsi to vzala. Než napíšeš článek, zjisti si o tom něco.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím!

      Vymazat
    2. Jak jsem psala, knihu jsem nikdy nedočetla. A rozečetla jsem ji už dóóóst dávno. Co se týče Luka, v seriálu je polda, takže jsem to brala odtam. A popravdě nemyslím si, že knihu "vyloženě hejtuju".

      Vymazat
    3. Když říkáš že knihu si přečetla jen do půlky i tak bys měla vědět že Luke není polda ale má knihkupectví protože to v té půlce knihy je napsáno

      Vymazat
    4. A kdyby si ty viděla seriál věděla bys že tam je Luke polda.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě knihy taky moc nechytly a ani jsem ne přečetla všechny díly. Prostě mi tam něco vadí. Ale jak vyšel film, tak jsem byla radosti bez sebe a moc sem se těšila. A taky to mělo cenu. Film mám v lásce! A seriál se mi taky moc líbí! A ti herci mi tam taky celkem sedí. :)
    http://bookslifelover.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně někdo, kdo zastává můj názor :d v mém okolí jsou jenom fanatci do téhlé série :D
      Ale popravdě, knize chci dát ještě šanci, takže na mě čeká v knihovničce :D

      Vymazat
  4. Z knih jsem přečetla jednu a nevím, zda mám ještě číst další, nějak mě to nelákalo... Seriál je zatím super, ale po pravdě Katherine má fakt jen pěkné vlasy a nic víc, to jak to hraje, nakonec nevím, zda ta postava je od základů debilní nebo prostě jen ona stojí za nic. Dominic není od základů můj typ, ale aspoň opravdu hraje a je příjemný... Ale jinak obsazení dobrý, hlavně vyvstávající dvojice Malec a povedená sestřička je docela perla.

    OdpovědětVymazat
  5. V roli Jace jsem si více oblíbila Jamieho než Dominika a když porovnám film a seriál tak podle mého názoru se děj knihy drželi více ve filmu tam alespoň na sebe navazují scény jako v knize

    OdpovědětVymazat
  6. No.. obsazení seriálu je prostě a jednoduše odporné a nevkusné..:D Herci ze seriálu jsou lacinější a mnohokrát provaření, do rolí se- snad až na Aleka, který není tak špatný, zase totiž, na rozdíl od filmu, splňuje svůj knižní popis, co se výšky týče- je vyšší než Jace (zase je fakt, že v knize je Jace popisován jako "zajímavější", což o Dominicovi vážně říct nelze..ten šáša, co ho vybíral, byl pravděpodobně slepý, protože tenhle herec by se hodil možná tak na nějakého nepodstatného lovce stínů v pozadí, co by vůbec nebyl vidět...:D nebo na démona..) nehodí a kvalitu filmového zpracování (jasně, taky nijak extra vysokou, ale přece jen nějakou..) posunuli do nejzazší pekelné dimenze, kde si s ní ti nejhloupější zkázonoši utírají zadky (případně víc zadků..).. Nejhůř dopadl již zmíněný Jace, kterého Jamie (navzdory výrazné nevýřečnosti, která mu ve filmu dost ubrala, ale za to může spíš scénárista..) ztvárnil skvěle a bezchybně, od lehce étericky-nadpozemského dojmu až po postavu, která je i v knize popisována jako štíhlá (ač svalnatá, jistě), ne jako "Jace" ze seriálu, který by v případě nukleární zimy byl schopen ze svých zásob přežít padesát let.. Jasně, svaly má, ale nejsou to "Jaceovy svaly"..:D Nejlépe asi nakonec vyšli Simon (vděk podobnosti s předchozím hercem) a Alek, u kterého bych, kdyby nepostrádal jistý aristokratický dojem, který by měl budit, byl ochoten říct, že je lepší než Alek filmový..

    Mimochodem, zbroj a výstroj nefilim (plus účesy..) je oproti filmu taky tragická..samé umělé materiály, v podstatě jde jen o "vylepšené" modely filmových zbrojí, které-když nic jiného-alespoň budí dojem autentičnosti a nějaké praktičnosti.. Zejména však pravé materiály a ne koženka jako ze Sapy (vietnamská velkoobchodní tržnice..)..

    Zkrátka velký pokles i bez toho, když uvážíme, že byl film zrušen pro nedostatečnou kvalitu a pro nesklizení ohlasu, který se očekával..

    Jo, nesrovnalosti v charakterech postav zaznamenali snad všichni, kdo četli z knih víc, než každé pětisté slovo. Clary je šestnáct, ne osmnáct, Luke je antikvář, ne žádný rádoby detektiv..

    OdpovědětVymazat
  7. No, já z knihy přečetla tak dvě kapitoly a vůbec mě to nebavilo. Nejdřív jsem viděla seriál a zamilovala jsem se do něho. Nevím co všichni mají s obsazením herců v seriálu, protože si myslím, že herci z Shadowhunters jsou mnohem líp vybrání než ve filmu (musím podotknout, že mnohem líp vypadají v seriálu). Nemějte mi to za zlé, ale film je prostě propadák. I podle techniky, efektů, zpracování Institutu, atd. jde poznat, že seriál je mnohem lepší (ano vím, že seriál je natočen o zhruba 3 roky později, ale i tak). Prostě seriál je nejlepší a už se moc těším na 3 sérii. :D

    OdpovědětVymazat
  8. No, já z knihy přečetla tak dvě kapitoly a vůbec mě to nebavilo. Nejdřív jsem viděla seriál a zamilovala jsem se do něho. Nevím co všichni mají s obsazením herců v seriálu, protože si myslím, že herci z Shadowhunters jsou mnohem líp vybrání než ve filmu (musím podotknout, že mnohem líp vypadají v seriálu). Nemějte mi to za zlé, ale film je prostě propadák. I podle techniky, efektů, zpracování Institutu, atd. jde poznat, že seriál je mnohem lepší (ano vím, že seriál je natočen o zhruba 3 roky později, ale i tak). Prostě seriál je nejlepší a už se moc těším na 3 sérii. :D

    OdpovědětVymazat

Doufáme,že se vám příspěvek líbil. Co kdybyste nám na něj nechali názor v komentářích?

Všechny texty (mimo anotace a citace) jsou výtvory mé osoby. Template created by Lasantha Bandara. Používá technologii služby Blogger.

Pravidelní čtenáři