úterý 23. srpna 2016

Life hacks #1 | Zpátky do školy


Zdravím všechny živočišné druhy!
Nikomu jistě neuniklo, že se blíží konec prázdnin- tedy začátek školy. Nebo alespoň těm, co do školy chodí by to uniknout nemělo. Já jsem jedna z těch lidí, co to prožívají opravdu ve velkém a miluje začátky školního roku. Vždy si naliknuju, jak se budu učit a tak, ale stejně vím, že v polovině října nebudu vědět, že jsem si něco takového říkala. Proč? Jsem líná. Neskutečně.
Jsem si jistá, že nejsem jediná, takže tady mám pár rad/life hacků jak si ulehčit/zlepšit školní den.

Předčítání

Tohle je celkem známý life hack, ale docela užitečný. Pokud máte napsat esej, článek nebo něco takového rozhodně tam nechcete mít chyby, a z vlastní zkušenosti vím, že je snad nikdy nenajdu všechny. Pokud máte MacBook, nebo něco s iOS měla by tam být možnost "Speech". (je možné že to je i jinde, co já vím) Já ale takovouhle možnost nemám a tak, občas, využiju google překladače.
Samo se to opravuje (mně se ještě nestalo, že ne) a když si to necháte přečíst, zjistíte, že některé věty nahlas třeba nedávají vůbec žádný smysl.

Wolfram Alfa

Adéla, člověk co matiku fakt neumí. Když jsme v devítce začali dělat rovnice s proměnnou hodně mi pomohl jeden známý, co mi řekl o stránce Wolfram Alfa. Ovládání je jednoduché. Zadáte rovnici a automaticky vám to vyhodí hned několik druhů/možností odpovědi.

Ludolfovo číslo / Pí

Další rada se opět týká matematiky a tentokrát toho divného nekonečného číslo, co po mně chtěl matikář. Pokud ho po vás chce taky, poradím vám, jak si zapamatovat prvních 8 čísel. Jedná se o jednoduchou pomůcku a co se jí týče, je blíže mému srdci než cokoliv jiného. (kafe♥)

May I have a large container of coffee?

A teď spočítejte písmena každého slova. Co slovo to jedno číslo!
  
3.1415926

Poznámky na ruce

Určitě nejsem jediná co si s oblibou píše po rukách. Ať už jde o připomínku na test, úkol nebo třeba jen sraz s kamoškou ve městě napíšu si to propiskou na zápěstí. Nojo, ale potom mi to nejde dolů jen tak vodou a musím to drhnout až mám červenou a podrážděnou pokožku. Tady je rychlá rada, co napadla už snad každého- odlakovač nebo slivovice (jde hodně poznat odkama su, co? =D). Prostě si vezměte odličovací tampónek a odličovačem nebo slivicí chvíli přejíždějte. 
Jo a... umýjte si potom ruce ;)


Máte také nějaké life hacks? Určitě mi je napiště do komentářů, ráda se přiučím ;) Také by mě zajímalo, jestli vám alespoň jeden přišel užitečný a nový ☺

Adéla
   

4 komentáře:

  1. Super článek:)
    To jak odstranit ty čmárance z rukou je super pomůcka,protože to dělám pořád :D
    Pár svých školních life hacků mam,třeba se učím tak že si napíšu na kartičku nějaký pojem a z druhé strany význam(to dělá asi hodně lidi) a moc mi to pomáhá :)
    Přeji hezký den ^^
    Essdeesthoughts.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek:)
    To jak odstranit ty čmárance z rukou je super pomůcka,protože to dělám pořád :D
    Pár svých školních life hacků mam,třeba se učím tak že si napíšu na kartičku nějaký pojem a z druhé strany význam(to dělá asi hodně lidi) a moc mi to pomáhá :)
    Přeji hezký den ^^
    Essdeesthoughts.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, kartičky pomáhají hodně lidem =D
      Já jsem si třeba v chemii takhle zapamatovala značky prvků nebo jsem to jaký kámen je v jaké skupině v přírodopise. (ten přírodopis si už nepamatuju ale tehdy to pomohlo =D)

      Vymazat

Doufáme,že se vám příspěvek líbil. Co kdybyste nám na něj nechali názor v komentářích?

Všechny texty (mimo anotace a citace) jsou výtvory mé osoby. Template created by Lasantha Bandara. Používá technologii služby Blogger.

Pravidelní čtenáři