úterý 21. července 2015

Přímo do srdce [Bill Condon]

Nazdar všichni! Dneska jsem si konečně sedla k počítači, abych sepsala recenzi na knihu, kterou jsem měla ve svých Plánech na léto 2015. Je to kniha Přímo do srdce napsaná Billem Condonem. Vydaná nakladatelstvím CooBoo v roce 2013. Kdyby byla kniha v paperbacku řekla bych, že je to taková brožura, protože 175 stran není vůbec moc. Originální název se mi nemožně líbí, protože to je......A Straight Line to my Heart.


Skončila škola, a to nejen na dva měsíce prázdnin, ale navždy. Tiffany a Kayla jsou volné, což je přesně to, po čem vždycky toužily. Ovšem teď je i po létě, a to znamená, že je čekají těžká životní rozhodnutí. Tiffany doufá, že její dobrovolná práce v místních novinách povede k něčemu více, ale její šéf se jí chystá dát tvrdou lekci o tom, jak se nestát sentimentálním reportérem jako on. Rodiče Tiffany nikdy nepoznala a doma se kupí problémy s jejím nemocným dědečkem. A do všeho se objeví Davey. Hraje ragby, ale taky cituje zpaměti Trumana Capoteho, a je první kluk, který ji touží opravdu poznat a porozumět její citlivé duši. Tiff je nesmírně chytrá a racionální a zřídka podlehne svým emocím, ale v jednom krátkém týdnu zjistí, že slova ne vždy dokážou vyjádřit všechny věci ukryté hluboko v srdci.


Která obálka je hezčí? Ta původní nebo
česká? Mně osobně se líbí víc Ta původní.
Ta naše nevystihuje knihu.
 Absolutně ne!
Začnu asi takhle....očekávala jsem víc. Ne, jinak. Očekávala jsem mnohem víc. Knihu jsem díky krátkým kapitolám přečetla opravdu rychle, ale nevytvořila jsem si bůhví jak nádherný vztah k postavám jako třeba u knihy Léto na druhý pokud (recenze zde) či Selekce (recenze zde). Ty dvě knihy jsem přečetla za kratší dobu, ale postavy jsem milovala, soucítila jsem s nimi a když někdo zemřel, já jsem brečela jako plačka na pohřbu. V případě této knihy to tak nebylo. Nepamatuji si ani jméno nejlepší kamarádky hlavní hrdinky.

Kdo knihu četl, ví, proč to tady je.
Anotace vám slibuje průměrný příběh, ale jakmile přečtete první kapitolu (která se mi opravdu líbila) skutek utek. Láska jejího života se v knize objeví při seznámení, při náhodném setkání, při vyznávání lásky a na konci. Největší zápletka v knize byla asi...... tam bla zápletka? Bylo to prostě  tom, jak prožila 2 měsíce jejího naprosto nudného a obyčejného života. To bych knize přičetla k dobru, kdyby to bylo čtenáři sděleno nějak víc zábavně. V knize vám autor ukáže, že ne v každém příběhu se musí stát něco, co by se obvykle nestalo. Neplete tam žádný svět plný diktatur, žádná škola plná mladých kouzelníků nebo záhadný kluk, který je shodou okolností také anděl a vaše spřízněná duše od počátku věků. Prostě je ta jeden poněkud trapný a klišoidní kluk, jehož věk nám nikdo nesdělil, ale vzhledem k tomu, že hrál...něco... ve stejné kategorii jako Tiffanin "bratr" Bull (33), bude mu trochu víc. Máme tady také Reggieho-jejího opratrovníka ve věku asi ve věku jejího dědečka, který trpí nedůvěrou k doktorům a jeho největší láska je staré auto jménem Dravec, které stojí v garáži od počátku věků. Je tady také Bull, syn Reggieho zesnulé manželky z jejího prvního manželství, který není dost starý na to, aby byl její otec, ale taky je mu o hodně víc, než by mělo být jejímu bratrovi. 

Moje hodnocení:
*****

Abych to uzavřela, moje hodnocení není vůbec hezké a to proto, že se mi kniha prostě nelíbila. Tu * to má za zajímavé pojetí knihy ze života a za rychle utíkající kapitoly. Ty čtyři * jsem odebrala za... všechno ostatní.

Hodnocení na Databázi knih:
52%

Hodnocení na Goodreads:3,58


Vaše...
Ten obrázek jsem sem musela dát. Není rozkošný??

...Adéla

Zdroje obrázků: 
(všechny jsem hledala na googlu, udávám stránky, které byly u toho obrázku napsané)
Obálka knihy-ČR-cooboo.cz
obálka knihy-original-amazon.com
Snídaně u Tiffanyho-neoluxor.cz
pusinka :* -toprecepty.cz


0 komentářů:

Okomentovat

Doufáme,že se vám příspěvek líbil. Co kdybyste nám na něj nechali názor v komentářích?

Všechny texty (mimo anotace a citace) jsou výtvory mé osoby. Template created by Lasantha Bandara. Používá technologii služby Blogger.

Pravidelní čtenáři